Corona

Op deze pagina vindt u alle informatie over het actuele COVID-19 (Corona) virus.

💚💚Heropening praktijk💚💚

Komende periode zal de praktijk langzaam weer opstarten. Omdat het niet zo is dat het virus voorbij is, zal dit met de grote voorzichtigheid gebeuren. Samen (cliënt en therapeut) dragen we bij aan de ontwikkeling van het virus, samen zullen we afwegingen moeten maken over het wel of niet behandelen op dit moment.

Drie scenario’s:
1: De behandeling is effectief mogelijk op afstand.
2: De behandeling is niet effectief mogelijk op afstand, maar behandeling is wel noodzakelijk.
3: De behandeling is niet effectief mogelijk op afstand, de behandeling is niet noodzakelijk.

Scenario 1: De behandeling is effectief mogelijk op afstand.
Uw therapeut bespreekt tijdens het maken van uw afspraak wat er nodig is om u zo goed mogelijk te herstellen in uw gezondheidsprobleem. Zijn we het er samen over eens dat dit op afstand kan, of zijn er redenen waarom er niet behandeld kan/mag worden dan gaan we starten met het behandelen via videobellen of een telefonisch consult. Uw zittingen worden gewoon vergoed door uw verzekeraar in het geval van een aanvullend pakket.

Scenario 2: De behandeling is niet effectief mogelijk op afstand, maar behandeling is wel noodzakelijk.
Na een kort vraaggesprek (triage) aangaande uw gezondheid maken we gezamenlijk een keuze om eventueel over te gaan tot behandelen in de praktijk. Deze keuze maken we samen, als fysiotherapeut adviseer en informeer ik u over de mogelijkheden en de gevolgen van het eventueel uitstellen van uw behandeling. RozaFysiotherapie doet er alles aan om risico’s en gevaren te reduceren, maar ook dit doen we samen met u, de client.

Scenario 3: De behandeling is niet effectief mogelijk op afstand, de behandeling is niet noodzakelijk.
Gezamenlijk bespreken we uw opties, mocht behandelen niet daadwerkelijk nodig zijn, dan kunnen we er voor kiezen om uw behandeling uit te stellen, of om het toch aanvankelijk via e-health te proberen. Mocht u tijdens het uitstellen van uw behandeling problemen ondervinden, dan kunt u ons gewoon bereiken.

Triage vraaggesprek:
Indien u een of meer van de onderstaande vragen met “ja” beantwoordt is behandelen in de praktijk niet mogelijk. Scenario 1 of 3 zijn voor u wel een optie.
⚠️Heeft u een of meerdere van de volgende symptomen: neusverkoudheid, of hoesten of benauwdheid of koorts (>38˚)
⚠️Heeft u de afgelopen 24 uur COVID-19 symptomen gehad?
⚠️Hebben uw huisgenoten/gezinsleden koorts, of benauwdheidsklachten?
⚠️Is er in uw directe omgeving in de afgelopen 14 dagen COVID-19 gediagnosticeerd?

⚠️Behoort u tot een risicogroep? heeft u (onbeschermd) contact met mensen uit de risicogroep?

Behandelen op locatie (thuis/praktijk):
▶️ De praktijk is een rustige en schone omgeving, we houden ons aan de RIVM richtlijnen, wij vragen u dan ook u te houden aan deze richtlijnen.
▶️Was regelmatig uw handen, ook in de praktijk is dit mogelijk.
▶️Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
▶️Probeer zo veel mogelijk op afstand te blijven van elkaar (+ 1,5 meter)
▶️Gebruik papieren zakdoekjes
▶️Schud geen handen
▶️Kom alleen naar de praktijk, of laat de begeleiding in de auto wachten
▶️Ga thuis naar de toilet
▶️Kom in de juiste kleding naar de praktijk
▶️Neem eigen handdoeken mee, een grote en een kleine.
▶️Neem, indien u hierover beschikt, voorzorgmaatregelen als u weet dat er direct behandeld moet worden binnen de 1,5 meter, voor uzelf en uw therapeut. Mondmaskers en bedekkende kleding(stukken) voor neus, mond en ogen zijn toegestaan.
▶️Blijf thuis als u symptomen heeft (of denkt te hebben)
▶️Waar mogelijk combineren we face-to-face behandelen met e-health oplossingen.
▶️Bij veel behandelvormen is er geen persoonlijke bescherming nodig en voldoet het algemene advies wat ook geldt op het moment dat u bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat.
▶️Als (sport-) fysiotherapeut werken we met het principe “movement-medicine”, bewegen als medicijn. Middels dit principe werken we aan uw herstel, zonder dat hierin lichamelijk contact nodig is.
▶️Bel ons als u twijfelt of vragen heeft.

Afspraak maken:
▶️Indien u eerder voor aanvang van de corona crisis een afspraak hebt gehad doet uw therapeut er alles aan om u ASAP te bellen/mailen om evt. vervolg te bespreken.
▶️ Indien u zelf een afspraak wilt maken kunt u ons hier altijd over bellen, bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken met vermelding van uw telefoonnummer.

Verantwoordelijkheid:
Zoals eerder vermeld betekent het openen van fysiotherapiepraktijken ook dat er direct risico’s genomen gaan worden. Omdat ik als praktijk hoop dat we vanaf dit punt open kunnen blijven benadruk ik graag dat we samen verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van onze maatschappij. De openstelling van praktijken is momenteel een tijdelijke stap, welke na 2 weken geëvalueerd gaat worden. Als therapeut doe ik niets liever dan u zo goed mogelijk helpen met uw persoonlijk gezondheidsprobleem, helaas is niet altijd verantwoord/nodig dat u daadwerkelijk in de praktijk behandeld wordt, in dit geval vraag ik u om begrip. Mocht u vragen hebben over de gemaakte keuzes aangaande uw gezondheidsprobleem dan kunnen we deze altijd bespreken/herzien, nogmaals, zo veel als mogelijk maken we samen de “juiste” keuzes.💚💚

Vanaf dit punt kunt u ons bellen voor een afspraak, komende dagen zullen wij recent behandelde clienten gaan nabellen/mailen. We helpen u graag!

Met sportieve groet,

Harmen Roza
RozaFysiotherapie