Revalidatie

Hier komt een uitleg over revalidatie na blessure, operatie of trauma (val, ongeluk e.d.)

Onder revalidatie verstaan we het herstellen van een operatie of blessure.

Revalidatie na een operatie:
Na veel (orthopedische) operaties is het verstandig om in overleg met uw chirurg een behandelperiode te starten bij een fysiotherapeut. Bij RozaFysiotherapie helpen wij u graag met uw revalidatie na bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup, maar ook na bijvoorbeeld een arthroscopie van de knie of schouder! Tijdens deze revalidatie wordt veel gewerkt met vastgestelde protocollen. Door deze protocollen is er een optimale mix tussen wetenschappelijke evidentie en het gebruik van persoonlijke expertise. Veelal wordt er gebruik gemaakt van hands-on technieken (mobilisaties) en hands-off technieken (oefeningen).

Revalidatie na een ongeluk of val:
Soms is het nodig om na een ongeluk of val weer in beweging te komen. Vaak is pijn of stijfheid een beperkende factor. Bewegen met pijn is vak tegenstrijdig. Samen met uw fysiotherapeut kunt u in dat geval een traject opstarten waar op geleiden van uw klachten de belasting wordt opgebouwd (belasting en belastbaarheid). Door met een voorbedacht plan te werken aan uw herstel, eventueel in overleg met arts of dokter werkt u systematisch en doelgericht naar een oplossing voor uw lichamelijke problemen.

Revalidatie na een (sport-) blessure:
Ondanks dat u hard traint en werkt aan een optimale gezondheid kan het gebeuren dat uw lichaam op enig moment u even in de steek laat. Een blessure als gevolg van werk of sport komt veel voor! Deze blessures kunnen lopen van spierblessures tot aan botbreuken. Niet bij elke blessure is er een fysiotherapeut nodig, maar in veel gevallen kan de fysiotherapeut u wel adviseren over het te volgen revalidatie pad! Andere blessures hebben een groter belang bij fysiotherapeutische interventie. Twijfelt u over het nut van fysiotherapie bij uw blessure? Bel ons vrijblijvend!