Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?


Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij menig sporter. De sportfysio helpt bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut behandelt cliƫnten met verschillende achtergronden. Bijvoorbeeld mensen die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen gaan sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen. Voorbeelden van overige doelgroepen zijn ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk of een sportmedische afdeling van het ziekenhuis. Steeds vaker is hij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Naast dat een sportfysiotherapeut veel met sporters werkt (sport als doel) is sport ook prima te gebruiken als revalidatiemiddel (sport als middel). Met het aanpassen van sportieve oefeningen wordt bijvoorbeeld een snel herstel gehaald na een operatie, bijvoorbeeld na een nieuwe heup.

SportFysiotherapie

Van jong tot oud, iedereen kan terecht bij de sportfysiotherapeut!

Als sportfysio ben ik betrokken bij verschillende sportclubs en verenigingen, van voetbalclubs tot sportscholen. Het werken met sporters naar optimale prestaties, voorkomen van blessures en werken aan het optimaliseren van vaardigheden en eigenschappen is wat sportfysiotherapie een afwisselend beroep maakt.

www.sportcentrumkooistee.nl
www.vvbrielle.nl